22.09.2014. 13:05

Besplatni kardiovaskularni pregledi u okviru Svjetskog dana srca

U subotu, 27. rujna, u Poliklinici Srčana, Draškovićeva 13, u okviru obilježavanja Svjetskog dana srca, koji se ove godine održava pod motom Živi, radi, igraj se, pridruži se, predviđeni su besplatni preventivni kardiovaskularni pregledi za 100 osoba, sta

Vijest prenesena sa zagreb.hr

U subotu, 27. rujna, u Poliklinici Srčana, Draškovićeva 13, u okviru obilježavanja Svjetskog dana srca, koji se ove godine održava pod motom Živi, radi, igraj se, pridruži se, predviđeni su besplatni preventivni kardiovaskularni pregledi za 100 osoba, starosti između 40 i 60 godina, koje nemaju dijagnosticiranu kardiovaskularnu bolest ali imaju neki od čimbenika rizika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Od sutra, 23. rujna, između 12,00 i 15,00 sati, bit će za predbilježbe otvoren telefon Poliklinike – 4612 – 341.
Naglasivši da Zagreb u Hrvatskoj prednjači u borbi i preventivi kardiovaskularnih bolesti, gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je da je najvažnija zadaća smanjiti broj smrtnosti, a to velikim dijelom znači osvijestiti građane da promijene životne navike i na taj način se zaštite od bolesti.

Uz zahvalu svim vrhunskim stručnjacima i kompletnom medicinskom osoblju koje sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana srca i kontinuirano se godinama, iz dana u dan, bore protiv kardiovaskularnih bolesti, brinu za pacijente te organiziraju razne akcije i manifestacije za promociju preventive, gradonačelnik je istaknuo da će Grad i dalje podupirati nastojanja za poboljšavanje brige i zaštite građana.

Ravnatelj Poliklinike Srčana Goran Krstačić istaknuo je rad Zaklade Hrvatska kuća srca, koja sve više širi svoje aktivnosti, iščitava probleme, organizira akcije, predavanja i sudjeluje u projektima za edukaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila, a ove godine ima i posebnu donaciju medicinske opreme za područja u županjskoj Posavini koja su stradala u poplavama.

Oko 25.000 ljudi godišnje umre od ovih bolesti, od čega cca 9.000 osoba umre iznenada, a naš je cilj ove velike brojke smanjiti na što manju moguću mjeru, zaključio je ravnatelj.

U organizaciji Grada Zagreba, Zaklade Hrvatska kuća srca i Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Srčana tijekom 10-ak dana održat će se razne aktivnosti diljem grada u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, napomenula je pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum.

Iako je godišnji broj umrlih od kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj velik i naša je stopa smrtnosti veća nego u većini europskih gradova (oko 15.000 žena i 10.000 muškaraca), pozitivno je to da u zadnjih deset godina bilježimo smanjenje smrtnosti, istaknula je voditeljica Odsjeka za srčano-žilne bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Verica Kralj.

 • Radno vrijeme

  DRAŠKOVIĆEVA
  • Od ponedjeljka do četvrtka
   07:00 - 19:00
  • Petak
   07:00 - 16:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda i dijagnostičkih pretraga je od 07:00 - 14:00 ili putem mail-a: narucivanje.draskoviceva@srcana.hr
   Nakon 14h primamo samo prethodno naručene bolesnike
 • O nama

  Ustanova je započela djelovati 1950. godine na lokaciji Draškovićeva 13 kao Dispanzer za bolesti srca, a kasnije kao "Stanica za bolesti srca" grada Zagreba. 1961. godine ulazi u sastav Zavoda za zaštitu zdravlja grada…

  Kontakt O nama
 • Radno vrijeme

  SIGET
  • Od ponedjeljka do petka
   07:00 - 15:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda, snimanje EKG-a i ostalih dijagnostičkih pretraga je od 09:00 - 11:00 ili putem mail-a: narucivanje.siget@srcana.hr

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (engl. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »