12.03.2014. 09:51

Posjet učenika OŠ Petra Zrinskog Poliklinici Srčana

Posjet učenika OŠ Petra Zrinskog Poliklinici Srčana

6. ožujka 2014. učenici 4a OŠ Petra Zrinskog posjetili su našu ustanovu u sklopu nastave iz predmeta Priroda i društvo. Tijekom posjeta upoznali su se sa radom Poliklinike i prisustvovali predavanju o ljudskom tijelu i pravilnoj ishrani u dječjoj dobi.

Kao sastavni dio nastave iz predmeta Priroda i društvo, učenici 4a razreda Osnovne škole Petra Zrinskog iz Zagreba posjetili su dana 6. ožujka 2014. godine Polikliniku Srčana.

Tijekom posjeta učenici su se upoznali sa svim djelatnostima Poliklinike, počevši od dijagnostičkih pretraga kojim se otkrivaju bolesti srca i krvnih žila, načinima liječenja u hitnim stanjima i potom liječenja kroz sudjelovanje u ambulantnom obliku srčane rehabilitacije koja je jedina u takvom obliku u Republici Hrvatskoj. Tijekom razgledavanja prikazan je način snimanja 12-kanalnog elektrokardiograma i mjerenja arterijskog tlaka. Nakon razgleda održano je predavanje o nastavnim jedinicama Čovjek, Ljudsko tijelo i Moje tijelo, a potom i dodatak o pravilnoj ishrani i sprječavanju pretilosti u dječjoj dobi.

Moramo naglasiti da smo bili počašćeni i oduševljeni dolaskom učenika u Polikliniku. Osim što su iskazali veliki interes za temu zdravlja, oduševili su nas svojim upitima i znanjem o medicini i bolestima uopće.

Na kraju posjeta učenici su prigodno darivani za uspomenu na ovaj lijepi i koristan posjet.  Veselimo se budućoj suradnji.

 • Radno vrijeme

  DRAŠKOVIĆEVA
  • Od ponedjeljka do četvrtka
   07:00 - 19:00
  • Petak
   07:00 - 16:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda i dijagnostičkih pretraga je od 07:00 - 14:00 ili putem mail-a: narucivanje.draskoviceva@srcana.hr
   Nakon 14h primamo samo prethodno naručene bolesnike
 • O nama

  Ustanova je započela djelovati 1950. godine na lokaciji Draškovićeva 13 kao Dispanzer za bolesti srca, a kasnije kao "Stanica za bolesti srca" grada Zagreba. 1961. godine ulazi u sastav Zavoda za zaštitu zdravlja grada…

  Kontakt O nama
 • Radno vrijeme

  SIGET
  • Od ponedjeljka do petka
   07:00 - 15:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda, snimanje EKG-a i ostalih dijagnostičkih pretraga je od 09:00 - 11:00 ili putem mail-a: narucivanje.siget@srcana.hr

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (engl. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »