18.09.2020. 10:34

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti


Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju (u daljnjem tekstu Poliklinika) obvezna je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.
Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu stranicu www.srcana.hr.


Status usklađenosti


Ova mrežna lokacija (www.srcana.hr) je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) i Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća, zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj


Tijekom 2022. godine obavljene su preinake na Web stranici Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju te su otklonjeni nepristupačni sadržaji. Prepravljeno je slijedeće:
- Jednostavna promjena veličine slova bez gubitka okolnog sadržaja.
- Na mrežnim stranicama omogućena je opcija promjene kontrasta.
- Mogućnost jednostavnog mijenjanja vrste fonta u font pogodan za osobe s disleksijom klikom ili dodirom.
- Osigurana navigacija pomoću tipaka tab/shift+tab
- Omogućeno korištenje fonta pogodnog za osobe s disleksijom.
- Sadržaj mrežne stranice je jasno i dosljedno organiziran.
- Sadržaji i podkategorije su jasno definirani i svojim nazivom upućuju na sadržaj koji se nalazi na toj lokaciji

Sadržaj koji je još u jednom dijelu nepristupačan:

- Neke slike i datoteke nemaju prikladan tekstualni opis (alt tekst)
- Neke pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana.
- Pojedine pdf datoteke otvaraju se u novom prozoru (tabu) preglednika, dok su neki dokumenti dostupni samo kao datoteke za preuzimanje
- Video zapisi nemaju zvučni ili tekstualni opis, gumbi na video sadržajima nemaju zvučni odn. tekstualni opis na hrvatskom jeziku

Priprema Izjave o digitalnoj pristupačnosti


Ova Izjava pripremljena je dana 15. lipnja 2022. godine prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523, temeljem samoprocjene koju je provela Poliklinika. Poliklinika će redovito revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.
Ova izjava posljednji put je revidirana 15. lipnja 2022. godine.


Povratne informacije i podaci za kontakt


Korisnici ovih mrežnih stranica koji primijete nesukladan sadržaj, a da nije obuhvaćen ovom izjavom, molimo da o tome obavijeste Polikliniku. Sve upite vezane uz pristupačnost mrežne lokacije Poliklinike korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte: srcana@srcana.hr ili putem pošte na adresu:
Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, Draškovićeva 13, 10000 Zagreb
Prilikom dostave obavijesti ili upita obavezno navedite sljedeće podatke:
– vaše ime,
– adresu (URL) stranice ili dokumenta koja sadrži nesukladnost sa zahtjevima pristupačnosti
– opis uočene nesukladnosti sa zahtjevima pristupačnosti.
Osoba odgovorna za pristupačnost i obradu zahtjeva je Silvijo Herceg, ing. el.


Postupak praćenja provedbe propisa


Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.
Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.
Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15).
Kontakt:
Povjerenik za informiranje
Jurišićeva 19, 10000 Zagreb
Tel: 01 4609 041
Fax: 01 4609 096
E-mail: ppi@pristupinfo.hr 
www.pristupinfo.hr

 • Radno vrijeme

  DRAŠKOVIĆEVA
  • Od ponedjeljka do četvrtka
   07:00 - 19:00
  • Petak
   07:00 - 16:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda i dijagnostičkih pretraga je od 07:00 - 14:00 ili putem mail-a: narucivanje.draskoviceva@srcana.hr
   Nakon 14h primamo samo prethodno naručene bolesnike
 • O nama

  Ustanova je započela djelovati 1950. godine na lokaciji Draškovićeva 13 kao Dispanzer za bolesti srca, a kasnije kao "Stanica za bolesti srca" grada Zagreba. 1961. godine ulazi u sastav Zavoda za zaštitu zdravlja grada…

  Kontakt O nama
 • Radno vrijeme

  SIGET
  • Od ponedjeljka do petka
   07:00 - 15:00
  • Subota - Nedjelja
   Ne radimo
  • Prijem pacijenata za narudžbe pregleda, snimanje EKG-a i ostalih dijagnostičkih pretraga je od 09:00 - 11:00 ili putem mail-a: narucivanje.siget@srcana.hr

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (engl. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »